Adhadi Mohd Photography Blog

Adhadi Mohd Photography Blog

Hi.. Assalamualaikum. Salam hormat dari saya, adhadi mohd.

Kini Adhadi.com dah berpindah ke platform baru iaitu Google Cloud Platform. Free setahun tak payah bayar… tu yang paling best nak dengar tu.

Sebelum ni, webhosting adhadi.com adalah di digitalocean.com. Walaupun pada mulanya seronok juga bina blog sendiri guna wordpress, from scratch. Setup box linux sendiri, configure semua sendiri… tapi akhirnya saya dibebani dengan beban yang unnecessary, sekadar untuk memuaskan kehendak explorasi saya. Lama lama saya decide kena jugak cari satu platform yang lebih mudah dan lebih scalable… dan akhirnya saya temui GCP ni.

Mula mula agak overwhelming, tapi senang je rupanya.

Saya decide untuk tidak migrate semua content yang ada sebelum ni… tapi tulis semula dalam bentuk yang lebih refine, tersusun dan menarik. Yer la… fotografi pun dah banyak update hari ni.

Ada banyak program yang saya dah rancang, dan harap-harap la Allah bagi kekuatan untuk saya meneruskannya. Saya juga berharap sokongan daripada kalian pembaca semua.

Sekian..

Terima Kasih

Adhadi Mohd

4 Replies to “Adhadi Mohd Photography Blog”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *