Category: Aktiviti

Bengkel fotografi amal kuantan, 8 october 2017

Bengkel fotografi amal kuantan, 8 october 2017

Jika tak ada aral, insya allah saya akan mengadakan bengkel dslr amal secara percuma di kuantan pada 8hb october ni. Semua dijemput hadir, terutamanya yang baru baru pegang kamera. Untuk yang dah mahir pun boleh hadir untuk kongsi ilmu dengan yang baru nak belajar ni. Kita akan belajar basic basic setting dalam workshop ni. Cara…

Read More Read More

Headshot photography

Headshot photography

Terasa nak menulis sikit tentang headshot. Ini bukanlah tentang movie atau filem headshot yang iko uwais berlakon tu. Tapi pandangan saya tentang headshot dalam context ilmu fotografi dan juga kepentingannya pada dalam hidup dizaman ini. Head shot adalah satu jenis potret yang spesifik iaitu gambar yang menampakkan personaliti orang yang diambil gambarnya. Head shot yang baik…

Read More Read More

Portrait outing di shah alam

Portrait outing di shah alam

Portrait fotografi outing dishah alam. Peserta dapat praktis dengan teknik teknik fotografi yang lebih advance seperti hss dan sebagainya. Subscribe jika berminat untuk mengikuti outing dimasa akan datang.

Gambar fotografi product Proleptops dari ezyherbs

Gambar fotografi product Proleptops dari ezyherbs

Lama tak pos apa apa. So hari ni just nak share aktiviti semalam. Tiada editing major, sekadar sharpness, contrast dan saturation. Jika anda memerlukan product photoshoot, bolehlah dapatkan khidmat nasihat percuma dahulu melalui whatsapp, dan insya allah kami akan beri panduan untuk mendapatkan hasil yang lebih menarik dan berkesan. Untuk yang berminat menjadi agent juga…

Read More Read More

Sekitar Aktiviti Coverage Fotografi JomNikah Putrajaya 2017

Sekitar Aktiviti Coverage Fotografi JomNikah Putrajaya 2017

Assalamualaikum wbt Alhamdullilah aktiviti jomnikah ni berjaya juga dilaksanakan. 25 pengantin telah diijabkabulkan sebagai pasangan suami isteri yang sah pada hari tersebut. Aktiviti ini telah dijayakan oleh Yayasan Kebajikan Malaysia atau MCCF yang diperbadankan dibawah badan hal undang undang Jabatan Perdana Menteri. Program ini mendapat tajaan dari pelbagai syarikat. Dari segi photo coverage pula saya sebagai…

Read More Read More

Outing Creative Portrait – 23 April 2017

Outing Creative Portrait – 23 April 2017

Assalamualaikum wbt. Pada hari ahad ni (23hb April 2017) saya akan menganjurkan satu sesi outing fotografi yang bertujuan untuk berkongsi kemahiran dalam fotografi, khusus kepada penghasilan portrait. Maklumat lengkap outing Lokasi : Taman tasik shah alam Masa : 9am – 1pm Yuran : RM35 saja Saya akan berkongsi teknik teknik utk menghasilkan foto seperti ini…

Read More Read More

Crash Course dalam Fotografi Perkahwinan secara percuma!

Crash Course dalam Fotografi Perkahwinan secara percuma!

Ok. since aktiviti ini adalah aktiviti yang paling penting bulan ini., jadi saya kenalah update dalam blog. Syukurlah blog dah online balik. Terima kasih google bagi free server untuk setahun dan x perlu maintain lagi dah. Nak setup server is fun.. maintaining are always not. So, hereby.. adalah info tentang bengkel atau crash course ni.…

Read More Read More