FTMC – Pengganti KODI Jarvis pada box unifi anda

Beberapa hari lepas, tetiba kodi jarvis yang korang install pada box unifi tu dah tak jalan kan? keluar error sokmo bila nak bukak exodus kan? lepas tu dia suruh install kodi 17 tapi… tetiba box unifi kita tak support pulak…. alaaaa. Takkan nak beli box baru… rasa nak buang je kan box tu.

Box hypptv yang slow, outdated dan macam gampang

Tapi jgn risau, sebenarnya ada je solution. Korang masih boleh tengok movie kat box tu. Kat sini korang boleh download kodi fork iaitu FTMC. Di gerenti boleh jalan kat box hypptv tu.

Tapi sebelum korang install FTMC, wajib uninstall kodi dulu. Lepas tu korang add la balik addons exodus tu.

Download FTMC for Android

FTMC Build 25

FTMC Build 25 for Rockchip Devices

Build ftmc theme ni ada lain sikit dari kodi sebelum ni. Saya tak berapa suka, tapi bolehlah, janji tak payah beli box baru.  Cuma, difahamkan ini bukanlah permanent solution. Member dari tvaddons (ceh macam kenal je) cakap lama lama kena upgrade hardware baru juga. So kalau beli box.. belilah yang terbaru kay, anything yang support android 7 ke.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *